!!Coronavirus UPDATE 15-10-20!!

Conform de richtlijnen van het RIVM en de regering, sluit ook Sportcentrum Leek tot 6 april de deuren van ons sporthallen, de fitnesszaal en horecagelegenheden. Ons excuses voor het ongemak, we hopen u snel weer te kunnen begroeten!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~ UPDATE 22-04-2020 ~~~~~~~~~~

Namens het bestuur: Omdat het met de coronacrisis allemaal langer gaat duren dan zich in eerste instantie aan liet zien even een berichtje namens het bestuur.

Nu er wat verruiming komt bij de jeugd heb ik contact opgenomen met de Gemeente Westerkwartier en onze jeugdtrainers om te vragen hoe het nu verder moet.

De conclusie hieruit is dat de zaal niet open gaat voor de meivakantie en dat er door onze regering geformuleerd werd dat de jeugd alleen buiten mag sporten. (beetje onduidelijk)

Daarbij komt dat de jeugd ouder dan 12 jaar onderling 1,5 meter afstand in acht moet nemen. Dit lijkt haast niet te doen.

Tevens vinden onze jeugdtrainers dat het nog te vroeg is om bij elkaar komen. Daarom: afwachten tot de volgende periode. (Lees half mei)~~~~~~~~~~ UPDATE 27-06-2020 speelavond 2 juli a.s. ~~~~~~~~~~

Aan alle leden BC Leek,


Zoals in mijn vorige mail vermeld hebben we toestemming gekregen van de overheid en gemeente Westerkwartier om dit seizoen nog 1 keer te spelen voor de vakantie.

We moeten ons wel houden aan de richtlijnen opgesteld door de Nederlandse badmintonbond, het zogenaamde protocol.

Dit houdt het volgende in:

Voor de jeugd tot 18 jaar gelden geen bijzondere beperkingen, behalve dat ze 1,5 meter afstand moeten houden tot de volwassenen. ( lees trainers)


Voor de volwassenen geldt:
Indien je verkouden bent of hoestklachten hebt kom je niet.
Buiten de speelvelden houden we ons aan de 1,5 meter regel, in het speelveld geldt deze regel niet!
Voor het spelen en shutlecontact eerst handen ontsmetten met schoonmaakalcohol (staat bij elk speelveld) voordat het veld betreden wordt.
Na het spelen gaat de gebruikte shuttle in een “vuile“ koker.
De volgende spelers gebruiken een “schone” shuttle na het ontsmetten van hun handen.
We spelen alleen met onze eigen rackets. Dus niets “proberen” van een ander.

We kunnen normaal gebruik maken van kleedkamers, wc’s en douches.


Ik hoop dat we donderdag iedereen terugzien om zo nog even te kunnen spelen om zo aan “het nieuwe normaal” te wennen bij BC Leek.
In het volgend seizoen zullen we ons voorlopig ook aan dit protocol moeten houden.

Ik zal jullie nader berichten over de start van het nieuwe seizoen.

Verder wens ik iedereen alvast een fijne vakantie.

Hopelijk tot donderdag.

Met vriendelijke groet,

Harm Gnodde

BC Leek~~~~~~~~~~ Update 15-10-2020 ~~~~~~~~~~

Vanaf woensdag 14-10-2020 22:00 uur gelden er aangescherpte maatregelen. Uiteraard heeft dit ook consequenties voor ons als spelers. 
Hier vind je alle informatie m.b.t. de maatregelen en de laatste protocol~~~~~~~~~~ Update 18-12-2020 ~~~~~~~~~~

Zoals waarschijnlijk bij iedereen bekend is kunnen we voorlopig niet badmintonnen. Zie ook mail hier onder.
Zodra er iets verandert in de maatregelen zal ik mij weer melden.

 

Beste verenigingsbestuurders,

 

De boodschap in de toespraak van premier Mark Rutte van maandagavond 14 december jl. over de nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus was helder. Nederland gaat per vandaag, 15 december, voor vijf weken in een strenge lockdown om de opmars van het virus te stoppen. Dit betekent helaas voor ons dat de rackets weer in de tas kunnen en de shuttles terug in de koker. Opnieuw een flinke klap voor badmintonnend Nederland.

Het kabinet heeft besloten om alle sporthallen te sluiten tot en met dinsdag 19 januari 2021.Tot die tijd kan er net als in het voorjaar dus niet binnen worden gebadmintond. Er kan onder voorwaarden wel buiten gesport worden. Jongeren tot 18 jaar kunnen buiten blijven sporten en trainen in teamverband. Er is de mogelijkheid om alternatieve buitentrainingen voor de jeugd op te zetten, maar dat is in dit jaargetijde niet ideaal.

Topsport
De enige uitzondering op de nieuwe maatregelen zijn de topsporters. Op dit moment is de situatie nog niet geheel duidelijk maar het lijkt er op dat de seniorenselectie en de S-1 selectie op Papendal kunnen blijven trainen. Dit geldt echter niet voor de nationale jeugdselecties en de RTC’s. Ook de RTC-voorspeeldagen, die voor volgende week stonden gepland, komen door de nieuwe lockdown te vervallen.

Eredivisie
Op de persconferentie van dinsdag 8 december maakte het kabinet bekend dat Topsportcompetities per 17 december onder een strikt protocol weer van start mogen. Dit betreft ook de Eredivisie badminton. We wachten echter nog op een definitieve versie van het protocol en zijn met de Eredivisie-verenigingen in gesprek of en wanneer we de competitie weer kunnen herstarten. Op dit moment is er namelijk nog veel onduidelijkheid, bijvoorbeeld of alle Eredivisieclubs over de sporthal in hun gemeente kunnen beschikken.

Bondscompetitie
Met de invoering van het nieuwe pakket maatregelen wordt het uitspelen van de Bondscompetitie minder makkelijk. Voor het uitspelen van de bondscompetitie hanteren we nog steeds de routekaart, maar kijken we inmiddels ook naar verschillende alternatieven. Zodra hier nieuws over te melden valt communiceren we dit.

FZ Forza NK
Over de status van het FZ Forza NK volgt later deze week meer informatie.

Informatie over Corona en de sport
Voor de meest actuele informatie kun je ook terecht op de website van NOC*NSF en de Rijksoverheid. In de komende dagen actualiseren we ook alle informatie en het Badmintonprotocol op onze website.

Heb je een specifieke vraag of een specifiek probleem? Neem dan gerust contact op met Manager Verenigingsondersteuning Koen Berends.

We zien op sociale media al diverse verenigingen leuke online activiteiten organiseren voor hun leden, top! Laten we met elkaar in verbinding blijven en elkaar door deze roerige tijd heen slepen! #BadmintonDoenWeSamen!

Met vriendelijke groet,

Badminton Nederland

 

 

1.056

Dit vind je misschien ook leuk...