BC Leek 1 – Zwolsche BC 6

Zaterdag 08-02-20 stond de laatste competitiewedstrijd op het programma. Hierin ontvingen we de Zwolsche BC 6. Doordat ook de jeugd thuis speelde, was het gezellig druk in de kleine hal!

De heren dubbel werd gespeeld tussen Manuel & Tim tegen Guido van Bennekom & Arjen Katoele. In de eerste set werden in het begin fouten gemaakt aan beide kanten, maar dat maakte het wel spannend. Bij een stand van 12-12 ging de blower boven het veld aan het werd er eerst gewacht, maar duurde langer dan verwacht. We hebben de dames eerst hun wedstrijd af laten maken en daarna hebben we de wedstrijd op hun baan voort gezet. Na de korte break ging het weer lang gelijk op, maar waren het Manuel & Tim die de eerste set pakte met 21-17. Ook de tweede set ging gelijk op. Door het sterke spel van Manuel & Tim kwamen Guido & Arjen niet verder dan 13 punten (21-13).

Natasja & Nika speelde hun dubbel tegen Willemiek de Meij & Lisa Mestebeld. In de eerste set werden mooie punten gemaakt, maar kwamen Natasja & Nika niet verder dan 11-21. De tweede set verliep een stuk minder soepel en was helaas ook een stuk minder spannend. Willemiek & Lisa namen al snel het initiatief en gaven dat ook niet meer uit handen. Natasja & Nika verloren de set met 4-21.

Tim mocht het in zijn laatste enkel wederom opnemen tegen Guido. Beide heren waren goed aan elkaar gewaagd! De eerste set ging met 21-15 naar Tim, maar het was Guido die met 18-21 de tweede set pakte. Ook de derde set was een spannende waarin zowel Tim als Guido om beurten de voorsprong pakte met mooie rallies! Beide gaven zich niet zomaar gewonnen, maar toch was het Tim die er met de winst vandoor ging (21-18).

De eerste damesenkel ging tussen Natasja en Willemiek. Natasja kon alleen maar in de achtervolging nadat Willemiek in de eerste set de voorsprong had gepakt. De winst van de eerste set ging met 14-21 naar Willemiek. In de tweede set was het van Natasja haar kant het net dat in de weg hing. Het lukte daarom niet om er nog een echte wedstrijd van te maken en behaalde dan ook niet meer dan 8 punten (8-21).

Manuel nam het in de tweede herenenkel op tegen Arjen. Ook hierin zaten mooie rallies en deden de heren eigenlijk niks voor elkaar onder. Manuel pakte met 21-19 de eerste set. De tweede set was bijna een kopie van de eerste met het enige verschil dat de winst nu met 3 punten verschil naar Manuel ging en het bijna helaas, geen derde set is geworden (21-18).

Nika mocht haar enkel weer spelen tegen Lisa. Waar Nika in de uitwedstrijd niet verder kwam dan 10 punten totaal, behaalde ze nu in de eerste set al 10 punten meer dan in de eerste set van de uitwedstrijd! Nadat Nika achterkwam te staan, gaf ze niet op en heeft ook nog even voor gestaan. Helaas kon ze dat niet volhouden en verloor de eerste set met 14-21. De tweede set ging wat minder naar wens en gaf Lisa de voorsprong niet meer uit handen. Ze stapte dan ook als winnares van het veld (8-21).

Met alleen de mixen nog te spelen, stond het 3-3.

Tim & Natasja speelde tegen Guido & Lisa. Ook hier waren mooie rallies te zien. Tim & Natasja verloren de eerste set met 18-21. De tweede set verliep een stuk beter en werd door hun met 21-13 gewonnen! Een derde set was dus nodig om tot een winnaar te komen. Helaas konden ze door onnodige fouten niet voorkomen dat de winst aan hun neus voorbij ging (15-21).

Aan Nika & Manuel om de stand weer gelijk te trekken tegen Willemiek & Arjen. Nika & Manuel wisten niet te voorkomen dat Arjen & Willemiek de voorsprong pakte en vast hielden. De set ging met 14-21 verloren. In set twee kwamen Nika & Manuel er bijna niet aan te pas en ondanks het vele loopwerk van Manuel, konden ze niet voorkomen dat ook de winst van deze set naar Willemiek & Arjen ging (9-21).

Het waren mooie en spannende wedstrijden! De uitslag kon echt beide kanten op, maar deze keer ging de winst met 5-3 naar Zwolsche BC.


Tim

1.107

Dit vind je misschien ook leuk...