Vrij Uit BC 2 – BC Leek 1

Vandaag stond de eerste competitie van dit kalenderjaar op het programma. Uit in Heerenveen mochten we op bezoek bij Vrij Uit BC. De thuiswedstrijd ging jammerlijk verloren met 1-7.

De herendubbel ging tussen Tim & Bert tegen Tim & Tjeerd-Jan. Beide teams gingen aan het begin van de wedstrijd gelijk op, maar Tim & Bert wonnen de eerste set met 21-11. Set nummer twee was bijna een kopie van de eerste. Ook hierin zaten mooie rallies en ook deze ging naar Tim & Bert, maar dan met 21-14.

De damesdubbel van Nika & Natasja was tegen Klaske & Silke. Het lukte Nika & Natasja helaas niet om echt een vuist te maken en ze moesten de eerste set dan ook met 12-21 naar Klaske & Silke laten gaan. De tweede set liep het aan de kant van BC Leek niet zoals gehoopt en ook die set ging naar Klaske & Silke (9-21).

Tim mocht het in zijn enkel weer opnemen tegen Tim. Beide heren waren aan elkaar gewaagd, maar het was Tim (Vrij Uit) die de eerste set pakte met 15-21. In de tweede set waren de rollen omgedraaid en was het Tim (BC Leek) die hier de winst binnen haalde (21-8). Er was een derde set nodig om een winnaar aan te wijzen. Al snel nam Tim (BC Leek) het initiatief en ging er met de winst vandoor. De derde set eindigde in 21-7.

Natasja mocht haar enkel spelen tegen Klaske. Helaas lukte het haar niet om lekker in haar spel te komen en verloor de eerste set met 7-21. Ook in de tweede set had Natasja moeite om haar eigen spel te spelen en moest de winst laten aan Klaske (5-21).

Bert speelde zijn enkel tegen Tjeerd-Jan. Beide heren gaven alles en was mooi om te zien. Bert trok de eerste set met 21-14 naar zich toe. Helaas lukte dat in de tweede set niet en moest hij deze met 16-21 aan Tjeerd-Jan laten. Bert herpakte zich in de derde set knap en won deze set en daarmee de wedstrijd met mooie cijfers 21-11.

In de tweede damesenkel stond Nika tegenover Silke. De eerste set ging tot 16-16 mooi gelijk op, maar het lukte Nika niet om door te drukken voor de winst en verloor met 16-21. In de tweede set liet Nika het koppie hangen en Silke stapte met 21-5 met de winst van het veld.

Met een 3-3 stand en de mixen nog te gaan kon het beide kanten op.

Tim & Natasja speelde tegen Tim & Silke. De eerste set was een spannende en ging met 22-20 naar Tim & Silke. De tweede set daarentegen leverde leuke rallies op en de winst voor Tim & Natasja (21-10). In set drie ging het in het begin ook gelijk op, maar kwamen Tim & Natasja niet verder dan 13 punten (13-21).

Bert & Nika namen het in hun mix op tegen Tjeerd & Klaske. Een mooie eerste set om te zien. De set winst ging met 22-20 naar Bert & Nika. De tweede set verliep iets minder soepel en het waren Tjeerd & Klaske die hier de winst pakten met 21-13. Ook hier was een derde set nodig om tot een beslissing te komen. Lange rallies en mooie punten, maar helaas net niet genoeg om de winst in de partij te pakken. Bert & Nika verloren met 18-21 hun derde set.

Helaas 3-5 verloren, maar ten opzichte van de thuiswedstrijd een hele knappe verbetering!


Tim

969

Dit vind je misschien ook leuk...