BC Leek 1 – Amor GS BC 8

Gisteren mocht BC Leek 1 thuis aantreden tegen Amor GS BC 8. Voor Leek was dit al weer de 7e wedstrijd van het seizoen!

Bert & Manuel speelde hun dubbel tegen Kristian & Lawrence. Waar het in de eerste set in het begin nog redelijk gelijk op ging, waren het Bert & Manuel die aan het langste eind trokken (21-11). De tweede set daarin tegen was het al snel bekeken en hadden ze veel minder moeite. Ze trokken ook deze set en daarmee de wedstrijd naar zich toe (21-4).

In de dames dubbel mochten Kim & Nika het opnemen tegen Marieke & Carina. De eerste set moesten ze helaas laten gaan (10-21), maar de tweede set herpakte ze zich sterk en wonnen met 21-18. Een derde set was daarom nodig om een een winnaar aan te kunnen wijzen. Beide teams gaven zich niet zomaar gewonnen en maakte er een spannende set van. Het waren Kim & Nika die als winnaars van de baan stapte (21-19).

Tim speelde zijn eerste wedstrijd van de avond tegen Kristian. Waar Kristian in de eerste set en initiatief nam, was het Tim die er met de winst van door ging (21-8). De tweede set was spannender. Waar Tim voor stond met 18-11 herpakte Kristian zich en kon nog wat punten pakken. Helaas voor hem was het niet genoeg en won Tim ook de tweede set (21-17).

Tegelijk met de eerste herenenkel speelde Kim tegen Marieke voor haar singel. Kim liep al snel uit en heeft de voorsprong ook niet meer weggegeven. Ze won de eerste set met 21-11. In set nummer twee is ze ook geen moment in de problemen gekomen en won deze overtuigend met 21-6.

In de tweede herenenkel mocht Manuel proberen de 4-0 voorsprong uit te breiden. Het leverde leuke rallies op waarmee Manuel de voorsprong pakte. Hij won de eerste set met 21-11. In de tweede set stapte Lawrence sterker het veld op. Beide heren waren aan elkaar gewaagd! Toch was het Manuel die de wedstrijd naar zich toe trok en won ook deze set (21-18).

Nika mocht het opnemen tegen Carina in haar singel. Hierin ging het in de eerste set gelijk op, maar kon Nika helaas toch niet voorkomen dat Carina de eerste set won (17-21). In de tweede set liet Nika helaas het koppie hangen en liep Carina al snel uit. Nika zette nog een eindsprintje in, maar kon niet voorkomen dat Carina de wedstrijd won (7-21).

De laatste twee wedstrijden werden tegelijk gespeeld. Tim & Kim speelden tegen Marieke & Kristian. Tim & Kim kregen weinig tegenstand en wonnen eenvoudig met 21-5. In set twee waren er wat schoonheidsfoutjes van Tim & Kim die er voor zorgden dat Marieke & Kristian wat punten pakte, maar ze waren niet opgewassen tegen Tim & Kim. Zij stapte namelijk als winnaar van het veld (21-11).

Bert & Nika mochten het opnemen tegen Lawrence & Carina. De eerste set ging gelijk op, maar helaas kwamen Bert & Nika niet verder dan 14 punten (14-21). De tweede set daarentegen, was er een met mooie en spannende rallies! Bert & Nika gaven zich niet zomaar gewonnen en waren de winnaars van de tweede set (23-21). Een derde set was dan ook nodig om tot een winnaar te komen. Ook hierin waren we getuigen van mooie rallies. Ook deze set kon beide kanten op gaan, maar het waren Bert & Nika die de set en daarmee de wedstrijd nipt wonnen (23-21).

Een mooie 7-1 overwinning!


Tim

497

Dit vind je misschien ook leuk...