Zwolsche BC 6 – BC Leek 1

1-11-2019

Vrijdag 1-11-2019 mochten we afreizen naar Zwolle voor de uitwedstrijd tegen Zwolsche BC 6. Na even warm gespeeld te hebben begonnen we met de dubbels. Hierin mochten Tim & Bert het opnemen tegen Sjouke van der Brug & Guido van Bennekom. De eerste set ging mooi gelijk op en werd gewonnen met 21-17. De tweede set was net zo spannend, maar helaas ging deze met dezelfde cijfers naar Sjouke & Guido. Een derde set was dan ook nodig om tot een beslissing te komen in deze partij. Het leverde een mooie derde set op met daarin mooie spannende rallies. Tim & Bert trokken aan het langste eind en wonnen de set en daarmee de wedstrijd met 21-15.

De damesdubbel werd door Kim & Nika gespeeld tegen Lisa Mestebeld & José Renckens. Ondanks dat Kim & Nika niet veel samen hebben gespeeld, leverde het een spannende eerste set op. Helaas kwamen Kim & Nika hierin net te kort en verloren met 19-21. De tweede set gaven ze zich ook zeker niet zomaar gewonnen. Het ging mooi gelijk op en moest dan ook iets verlengd worden. De set ging ondanks de goed geboden strijd, wel verloren (20-22).

Tim mocht voor zijn singel de degens kruizen met Guido. De eerste set ging redelijk gelijk op, maar het lukte Tim niet om de eerste set te winnen en verloor met 15-21. In de tweede set werd er door beide heren veel strijd geleverd en viel het wel de goede kant op. Tim won de set met 21-15. Ook in de derde set werd er door beide heren veel gelopen en waren er mooie rallies. Helaas kon hij niet voorkomen dat Guido er met de winst vandoor ging en verloor jammerlijk met 19-21.

Kim mocht de eerste dames singel voor haar rekening nemen en nam het hierin op tegen José. In de eerste set had Kim weinig moeite met haar tegenstander en won met 21-6. Ook in set twee had ze haar tegenstander goed onder de duim en wist te voorkomen dat José haar punten aantal van de set daarvoor kon evenaren. Kim won ook deze set, maar dan met 21-5.

Bert ging op voor zijn eerste singel dit seizoen. Hij mocht zijn krachten meten tegen Arjen Katoele. In de eerste set liep Arjen al snel uit en was Bert nog zoekende. Bert verloor de eerste set met 6-21. De tweede set was een mooie om te zien en ook deze leverde mooie rallies op. Jammer genoeg lukte het Bert net niet om de set te winnen en een derde set te mogen spelen. Hij verloor de set met 19-21.

Nika speelde haar singel tegen Lisa. Het lukte haar helaas niet om de eerste set winnend af te sluiten en verloor met 4-21. Ondanks een paar goede rallies en een verbetering van het aantal punten van de set daarvoor, was ook in de tweede set Lisa te sterk en won ze die ook (6-21).

De eerste mix speelde Tim & Kim tegen Sjouke & Lisa. In de eerste set stapelde de punten zich op en werd dan ook zonder veel moeite gewonnen door Tim & Kim (21-13). Na de korte pauze tussen de sets in, hadden Sjouke & Lisa de tactiek wat aangepast en dachten Tim & Kim hiermee te verrassen. Ondanks de goede poging pakte dit niet uit zoals gehoopt en pakte Tim & Kim de winst van de tweede set met 21-5.

Bert & Nika namen het in hun mix op tegen Arjen & José. Nadat de eerste set werd verloren door Bert & Nika (12-21), ging de tweede set met veel strijd en inzet naar Bert & Nika (21-18). Helaas lukte het hen niet om het vol te houden in de derde set. Deze ging helaas verloren met 5-21.

Het was een gezellige avond, maar helaas ging de wedstrijd met 5-3 naar Zwolsche BC 6.


Tim

574

Dit vind je misschien ook leuk...