BC Leek 1 – Vrij Uit 2

De tweede competitiewedstrijd werd gespeeld in Zevenhuizen. Doordat Vrij Uit 2 zich verzamelde bij sporthal Leek had BC Leek extra tijd om in te spelen. Na een half uurtje warming-up gingen de eerste wedstrijden van start.

Tim speelde een heren dubbel met Bert. Tegen 2 fanatieke tegenstanders  (Tjeerd-Jan & Tim) ging het in de eerste set mooi gelijk op. Helaas pakte Vrij Uit 2 de eerste set met een krappe overwinning. (19-21) De tweede set werd ook gewonnen door Vrij Uit 2 en daarmee verloren wij de heren dubbel. (14-21)

De dames speelden in de vorm van Nika en Mariska. Mariska viel in voor Kim die eigenlijk weer inviel voor Natasja. De dames van Vrij Uit 2 waren helaas net te sterk en wonnen de sets met een score van (16-21 en 12-21).

De eerste Mannen Enkel werd gespeeld door Tim. De tegenstander heette ook Tim en daarmee kunnen we vrij snel concluderen dat Tim heeft gewonnen. Een mooie wedstrijd om te zien. Veel goede rallies met veel smashes. Met een beetje pech lukte het Tim (Leek) net niet om de wedstrijd te winnen. De eerste set eindigde in (16-21) en de tweede (bijna identieke set) eindigde in 17-21.

De tweede Mannen Enkel werd gespeeld door Manuel. De eerste set ging heel lang gelijk op. Het lukte Manuel om de laatste paar punten te pakken en daarmee de eerste set te winnen met 21-18. De tweede set ging Manuel heel scherp van start. Met een snelle voorsprong van 8-1 was het merkbaar dat de tegenstander niet terug kon komen in de wedstrijd. De set eindigde in 21-10. Manuel pakt hiermee de eerste punt voor Leek vandaag.

De eerste Vrouwen Enkel werd gespeeld door Mariska. De tegenstandster Klaske kwam goed uit de startblokken en was helaas net te sterk om echt lekker in de wedstrijd te komen. De eerste set verloren we met 12-21 en de tweede set werd verloren met 10-21. Een belangrijk detail is dat Mariska niet met haar eigen racket speelde. Dit zal ongetwijfeld invloed hebben gehad op het spel.

De tweede Vrouwen Enkel werd gespeeld door Nika tegen Silke. De eerste set ging Silke heel erg goed. Niks kon niet goed in de wedstrijd komen en punten scoren tegen Silke bleek moeilijk. De eerste set kwam Nika niet verder dan 7 tegen 21. Even rust, even pauze. Nika herpakte zich fantastisch in de tweede set. In de tweede set bleek dat een ‘iets’ scherpere Nika wel degelijk een gewaagde tegenstandster bleek voor Silke. Met veel rallys en veel punten voor Nika lukt het haar net niet om er een drie-setter uit te slepen. 18 tegen 21.

De spannendste wedstrijd van de dag was wel de Mix. Tim en Mariska namen het op tegen Tim en Silke. De eerste set ging heel lang gelijk op, maar door sterk spel van Tim en Mariska trokken ze de eerste set over de streep 21-18. De tweede set was al net zo spannend, tot het eind ging het gelijk op en lagen er kansen voor beide partijen om de set over de streep te trekken. Helaas waren het dit keer Tim en Silke die de tweede set pakten met 19-21.

Een beslissende derde set was nodig om een winnaar aan te wijzen. De derde set liep helaas minder lekker voor Tim en Mariska dan de voorgaande sets. De hele set werd tegen een achterstand aan gekeken welke niet meer te herstellen bleek. Tim en Mariska verloren de derde set met 15-21.

De laatste Mix van de dag werd gespeeld door Bert en Nika tegen Tsjeerd en Klaske. Al vrij snel liepen Tsjeerd en Klaske voorop in de wedstrijd en lukte het niet voor Bert en Niks om in de wedstrijd te komen. De eerste set werd dan ook verloren met 14-21. Na een korte break voor de tweede set lukte het helaas niet om te herpakken. Tsjeerd en Klaske liepen snel uit. Even leek de wedstrijd zonder dubbele cijfers te eindigen, een kleine comeback kon dat voorkomen; het was echter niet genoeg om iets terug te kunnen doen. De wedstrijd eindigde in 11-21.

We hebben vandaag helaas met 1-7 verloren.

787

Dit vind je misschien ook leuk...